Vad kostar det att måla ett rum på 10 kvm?

Vad kostar det att måla ett rum på 10 kvm? Att ge en exakt summa för vad det kostar att måla om ett rum är i princip omöjligt. Faktum är att det till och med kan vara svårt att ge en ungefärlig kostnad eftersom det är många faktorer som kommer att vara avgörande vid invändigt måleri.

Vi vill ändå ge dig en idé om vad det kan kosta. I den här artikeln får du också information om hur du kan tänka när du räknar ut vad just ditt rum kan komma att kosta.

Vad kostar det att måla ett rum på 10 kvm

Pris per kvadratmeter

Som ett snitt brukar man säga att det kostar 300 kronor per kvadratmeter att måla om ett rum. Då är målarfärg och verktyg inkluderade i priset. Däremot är priset beräknat på att inget större grundarbete behöver göras, endast enklare spackling.

Det vill säga att ett rum på 10 kvm då skulle gå på cirka 3 000 kronor. Men priset kan bli både högre och lägre än så. Faktorer som kommer att påverka priset är:

  • Val av färg
  • Takhöjden i rummet
  • Hur mycket grundarbete som behöver göras
  • Kvaliteten på redskapen du väljer att använda

Val av färg påverkar priset

Vilken färg du väljer att använda dig av kommer att göra stor skillnad för priset. Här behöver du själv väga kvalitet mot kostnad. Väljer du färdiga färger från ett billigare byggvaruhus kommer priset att bli mycket lägre än om du vill använda en färg som en färghandlare måste bryta åt dig. Läs mer om hur mycket färg går det åt att måla ett rum

Hur mycket grundarbete behöver du göra?

Självklart är det inte enbart själva målarfärgen som kostar pengar, utan mycket annat tillkommer. Dels behöver du köpa redskap så som roller och pensel. Det kostar en slant men är sällan den högsta utgiften.

Däremot hur mycket förarbete som krävs kommer att påverka priset rejält. Behöver du bredspackla och grundmåla rummet först? Då kommer det att bli dyrare än om ytorna i princip är redo för första lagret målarfärg.

Källa: https://www.colorama.se/inspiration/praktiska-rad/hur-mycket-farg-behover-du/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!