Vad ingår i fasadmålning?

Börjar din fasad se sliten ut? Då kan det vara dags för en fasadmålning, men vad ingår i det? Om du är en erfaren hemmafixare funderar du kanske på att göra åtminstone en del av arbetet själv. Annars har du kanske redan börjat kika på olika måleriföretag. Men oavsett om du ska göra arbetet själv eller anlita en firma behöver du veta vad en fasadmålning innebär. Vad ingår i en fasadmålning egentligen? Det ska vi titta på nedan.

Vad ingår i fasadmålning

Vikten av en fackmannamässig fasadmålning

När du har en villa eller en annan fastighet vill du antagligen att bostaden ska hålla sig i gott skick. För att den ska behålla sin kvalitet och sitt värde behöver den ses över och underhållas. Att måla fasaden är därför en nödvändighet. När du utför en fasadmålning med jämna mellanrum skyddar du fasaden mot väder och vind, mögel, mossa, skadedjur och andra faktorer som kan skada fastigheten.

Vilka steg ingår en fasadmålning?

En fasadmålning kan delas in i tre huvudsakliga steg:

  • 1. Rengöring av fasaden
  • 2. Bortskrapning av flagnad färg
  • 3. Målning av fasaden

Till att börja med behöver fasaden rengöras så att smuts, mögelsporer och alger försvinner. Det sker med en särskild fasadtvätt. Efter att du använt tvätten kan du rengöra ytterligare med hjälp av en borste.

I nästa fas är det viktigt att skrapa bort överflödig färg. Om det finns färg som redan börjat flagna ska den bort, likaså färg som börjar sitta löst.

Slutligen är det dags att måla fasaden. Här gäller det att välja rätt färg. Skulle du vara osäker på vilken typ av färg som finns på fasaden i nuläget kan du vända dig till en målarfirma. Färgen som målas på måste nämligen vara kompatibel med den som redan finns där. Har du andra frågor angående vilken färg du bör välja kan du få hjälp i en måleributik.

Källa: https://nordsjoidedesign.se/gor-det-sjalv/mala/hur-mala-fasad/

Detaljerad offert
Såklart helt gratis!